Hoe te berekenen kracht consumeren van LED flexibele strip?

- Jun 29, 2016-

Als u van plan bent te kopen van flexibele LED-strip, moet u zitten kundig voor nauwkeurig Bereken het vermogen vereist. Onvoldoende voeding zal leiden tot slechts enkele (of geen) van de LEDs verlicht, of kan leiden tot irritatie flikkeren. Een opgegeven voeding zal duurder zijn om te kopen, en zullen ook moeilijker te passen zoals ze groter zijn.

Voor het berekenen van de voeding nodig voor uw nieuwe LED strip verlichting, moet u weten:

 • Lengte van de strip of tape

 • Aantal LEDs per meter

 • Stroomverbruik per LED

 • Voor het berekenen van de grootte van voeding (in ampère) die u wilt vermenigvuldigen de lengte van de LED tape door het nummer van de LED's per meter en vermenigvuldig dit vervolgens door de macht van de LED (0.08w tot 0.24w per LED zijn typische waarden). Vervolgens de waarde wordt gedeeld door 12 volt voor de berekening van de vereiste stroomsterkte van de voeding.

  (Lengte van de LED-Strip x LED's per meter x LED Power) / 12

  We raden dat u ten minste 10% toevoegen aan de berekende waarde te voorzien van weerstand en verliezen in de kabels. U zou ook moeten voorzien in alle mogelijke uitbreidingen of toevoegingen in de toekomst. De meeste LED Strip verlichting kan extra secties toegevoegd met behulp van verbindende kabels hebben.

  Voorbeelden van de berekening:

  Voorbeeld 1: Een 5m rollen van SMD3528 (0.08w) met 60LED/m zou zijn: (5 m x 60 x 0,08) / 12 = 2amps + 10% = 2.2Amps.

  Voorbeeld 2: Een 5m rollen van SMD5050 met 60LED/m zou zijn: (5 m x 60 x 0.24) / 12 = 6amps + 10% = 6.6Amps.

  Voor alle LED strips meer dan 2 meter in lengte die kunt u het opgeven van een 12 volt feed aan beide uiteinden van de strook of één feed in het midden, door het snijden van de strip in tweeën en aansluiten van de voeding naar beide stroken. Dit geeft een meer zelfs stroomverdeling en moet zorgen voor een meer consistente verlichting.

  Flexibele LED-strip gebruik
  Er zijn twee belangrijke redenen voor het gebruik van LED strips. Een is efficiëntie-LED-lampjes zijn zeer efficiënt, met de meeste van de macht gaan produceren licht, geen warmte. Hun uiterst lange levensduur (20.000 uur is typisch) betekent dat zij ook niet hoeft heel vaak vervangen, wat leidt tot enorm verminderd levensduurkosten.

  De andere reden is esthetisch. LED-lampjes zeer klein – sommige LED verlichting strips zijn zo dun als 4mm – kunnen worden gemaakt en zo kunnen worden geïnstalleerd op plaatsen waar traditionele verlichting niet zou passen. Voeg daarbij de verschillende LED kleuropties, met inbegrip van RGB LED's met externe gecontroleerde kleur veranderende capaciteiten. Dit geeft een hele nieuwe serie van mogelijke lichteffecten die dramatisch de blik van een ruimte veranderen kunnen.


  Een paar:Voorzorgsmaatregelen tijdens LED-opslag en het gebruik Volgende:Hoe Kies de juiste LED lamp?