Hoe te kiezen voor LED Driver IC?

- Jun 27, 2016-

LED heeft opgericht zijn onwrikbaar standpunt in de achtergrondverlichting van draagbare apparaten. Zelfs in de achtergrondverlichting voor het groot formaat LCD-scherm, is het begonnen met de uitdaging van de mainstream CCFL. In verlichting is LED vooral populair in de markt als gevolg van haar belangrijkste kenmerken zoals energie-efficiëntie, milieuvriendelijkheid, lange levensduur en lage onderhoudskosten. Het driver circuit is een essentieel en integraal onderdeel van de LED. Hetzij in verlichting, verlichting of het display, de keuze van de technische architectuur van het driver circuit moet overeenkomen met specifieke toepassingen.

De LED verlichting mechanisme gaat als volgt: wanneer de voorwaartse spanning wordt toegepast op zowel eindigt, de minderheid drager en drager van de meerderheid in de halfgeleider recombineren om overtollige energie vrij te geven, af fotonen te geven. De belangrijkste functies van de LED station circuit zijn Breng de wisselstroom in een constante voeding en overeenkomen met de spanning en de stroom volgens de eisen van LED apparaten. Naast de veiligheid nodig, moet het LED driver circuit ook twee andere basisfuncties zijn:

Eerst, een constante stroom moet worden bewaard zolang het mogelijk is, waardoor de huidige variatie van uitvoer kunnen worden gehandhaafd tussen de waaier van ±10%, vooral wanneer de macht levering verandering buiten ±15% bereik gaat. Hier zijn de redenen voor het feit dat een constante huidige stuurprogramma bij het gebruik van LED als de monitor, andere verlichting apparaten of achtergrondverlichting:

1. om te voorkomen dat het huidige station van meer dan de maximale snelheid en verder de betrouwbaarheid kan aantasten.

2. om te voldoen aan eisen van de verwachte schittering en zorgen voor de kleur en glans homogeniteit van elke LED.

Ten tweede moet het driver circuit laag stroomverbruik houden zodat de LED systeemefficiency op een hoog niveau blijven kan.

PWM (wijziging van de breedte van de puls) is een traditionele licht technologie, die gebruik maakt van eenvoudige digitale pulsen voor wissel voort en vandoor LED driver van tijd tot tijd aanpassen. Het systeem hoeft alleen te voorzien van breed en smal digitale pulsen om gemakkelijk de uitvoer voor het aanpassen van de helderheid van de LED. Het voordeel is dat de technologie kunnen bieden van hoge kwaliteit wit licht met een hoog rendement door eenvoudige toepassing. Maar er een fatale nadeel is: het is gevoelig voor EMI (elektromagnetische interferentie), soms zelfs hoorbare geluiden produceert.

Spanning boost is een belangrijke taak van de LED driver circuit, verdeeld in twee verschillende topologische wijzen, namelijk, spanning impuls via de inductor en gratis hobbel. Als de LED huidige-gedreven is, en de spoel is het meest efficiënt op het moment van huidige overschrijving, dus de grootste kracht van spanning stimuleren via spoel ligt in de hoge efficiëntie, die oplopen 90% tot kan als goed ontworpen. Haar zwakte is echter als veel opmerkelijk, dat wil zeggen, sterke EMI, die hoge eisen stelt op systemen van telecommunicatie producten zoals mobiele telefoons. Met de verschijning van gratis pompen, niet de meeste mobiles spanning via de spoel stimuleren. Natuurlijk, is de efficiëntie van spanning stimuleren via de lading pomp lager dan die in de andere kant.

Geen kwestie in verlichting of de verlichting van de toepassingen, de productontwerper moet geconfronteerd met het probleem van het verhogen van het spuitrendement stuurprogramma. Ter verbetering van de overdracht efficiëntie is niet alleen gunstig voor draagbare producten om vanuit de standby-tijd te verlengen maar is ook een belangrijk middel om op te lossen het probleem van de warmtedissipatie LED. Het gebruik van de hoogvermogen LED in verlichting, wordt ook het probleem van de verbetering van het spuitrendement onderstreept.

LED moet huidige en stabiliserende componenten van de spanning op het werk die moeten worden gekenmerkt met verdeelde hoogspanning en laag stroomverbruik, anders, de zeer efficiënte LED verlaagt de algemene systeemefficiency vanwege hoge consumptie van de werken, in tegenspraak met het beginsel van energiebesparing en hoge efficiëntie. Daarom, moet de belangrijkste beperkende stroomkring hoogefficiënte circuits zoals de capaciteit, spoel of switch circuit gebruiken met voeding zoals het is mogelijk om ervoor te zorgen de hoge efficiëntie van de LED systeem in plaats van de weerstand of de spanning van de serie circuit te stabiliseren. De serie constant vermogen uitvoer circuit de lichtopbrengst van de LED constant in een breed scala van voeding kan houden, maar normaal IC circuits verliest sommige efficiëntie. De aanneming van het circuit met voeding schakelen vermag constant vermogen met hoge spuitrendement onder dramatische spanning variatie van de energievoorziening garanderen.

Op dit moment LED met haar lichtgevende werkzaamheid is verre van de drie band TL-lampen vervangen, maar LED-verlichting kunnen efficiënt werken onder veiligheid extra laag voltage (SELV), voor instanties, onderwaterschijnwerpers in zwembaden of speelbadjes, mijnbouw lampen. Bovendien, LED heeft unieke voordelen in het directe gebruik van groene energie zoals zonne-energie, windenergie of noodgevallen lichten. Met name in het licht aan te passen, kan niet LED alleen het realiseren van nul tot honderd procent aan te passen, maar ook de handhaving van hoge werkzaamheid gedurende het gehele proces aan te passen zonder het kwetsen van de duurzaamheid, dat een moeilijke taak voor gas geen kwijting lichten is.

Een paar:LEDinside: China's LED pakket markt vraag pikt in mei Volgende:hoge helderheid kosteneffectieve 1,5 injectie leidde module 5730