Hoe DMX verbinden met Stage Lighting?

- Jul 13, 2018-

1. Hoe DMX te begrijpen?

DMX staat voor Digital Multiplex-interface.

Elk universum 512 kanalen en is bedraad met behulp van 3-pins of 5-pins.

Dus wordt het soms DMX 512 genoemd, omdat het kan worden gebruikt om tot 512 kanalen te besturen. Om het woordkanaal beter te begrijpen, moet je een DMX "kanaal" als een "kleur" beschouwen, dus als je een RGB-lamp hebt, gebruikt dit licht 3 "Kanalen" of "Kleuren". U kunt maximaal 170 RGB Lights in een enkele DMX-universe of maximaal 512 single color-lampen in één DMX-universe besturen. Elke fixture wordt specifiek geadresseerd in de 512-universe met behulp van een DMX-decoder / stuurprogramma, en u programmeert uw lichtscènes volgens het DMX-adres dat u aan elke fixture hebt toegewezen.

2. DMX-code is nodig voor elk licht of elke kleur

Het aantal verschillende fixtures of groepen armaturen dat u individueel wilt besturen, is belangrijk omdat elke sectie een gespecialiseerd DMX-adres nodig heeft via een DMX-decoder / driver-eenheid. Het is ook belangrijk om te weten hoeveel kanalen of kleuren elke sectie nodig heeft om te worden beheerd. Als u bijvoorbeeld een LED-licht in één kleur wilt besturen, hebt u een DMX-decoder / stuurprogramma met één kanaal nodig. Voor een RGB-armatuur heb je 3 kanalen nodig om alle 3 de kleuren te besturen, dus een 3-kanaals DMX-decoder / driver zal nodig zijn. Als u een RGBW-armatuur gebruikt, hebt u een 4-kanaals stuurprogramma / decoder nodig, enzovoort.

3. Waar te kopen DMX-controller

Het is belangrijk om het aantal fixtures te bepalen dat u wilt besturen, evenals het totale aantal DMX-kanalen dat u gaat gebruiken voordat u een DMX Controller aanschaft, omdat sommige controllers beperkt zijn in de hoeveelheid DMX-kanalen die zij kunnen bedienen. als hun geheugencapaciteit. Onze U6 DMX Controller kan tot 60 DMX-kanalen met beperkt geheugen aansturen, terwijl onze Stick Controller 2 volledige DMX-universes (1024 kanalen) met onbeperkt geheugen kan aansturen. Daarom is het belangrijk om te weten wat je met je lichten wilt doen en hoeveel DMX-kanalen je zult gebruiken voordat je een DMX-controller koopt.

Neem contact met ons op voor meer informatie!

www.szledoxfords.com


Een paar:U weet AT1606 LED-strip? Het is veel beter dan ws2811 of ucs1903 ledstrip. Volgende:Moe van led-spots of rigide? LED Flex Neon Perfect!